Apps van week: Apex Legends nu ook voor smartphones

22 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 22 mei 2022 – Een kunstmatige intelligentie tekent je nieuwe profielafbeelding en de populaire game Apex Legends is gearriveerd  voor smartphones. Dit zijn de apps van de week.
Apex Legends Mobile
De populaire game Apex Legends is nu beschikbaar voor smartphones. Apex Legends Mobile bevat praktisch alles wat de originele game voor pc en spelcomputers ook heeft, behalve ondersteuning voor controllers. Die kun je pas na een toekomstige update gebruiken. Wel maken de makers duidelijk dat deze game los staat van zijn grote broer op pc en consoles. Dat betekent dat het verhaal en de komende updates eigen zijn.

Apex Legends Mobile is een battle royale-game, net als bijvoorbeeld Fortnite. Je vecht dus tegen een groot aantal andere spelers op een steeds kleiner wordend speelveld, en het team dat als laatste overleeft is de winnaar. Een belangrijk onderdeel van de game zijn de verschillende helden, speelpersonages die allemaal een eigen speciale kracht hebben. Uniek aan deze smartphoneversie is de held Fade, die sneller beweegt en de tijd terug kan draaien.
Het gebrek aan ondersteuning voor controllers is een groot gemis, want de touchbesturing op kleine telefoonschermpjes leidt al snel tot priegelen. Verder is Apex Legends Mobile een geslaagde mobiele versie van een topgame.

-nu.nl-