Arbeid stuurt Jozefzoon met ontslag ondanks wurgcontract bij Wegenautoriteit

12 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 12 maart 2022- De voormalige directeur van Wegenautoriteit Surisame (WAS), Grassela Jozefzoon, is op vrijdag 11 maart 2022 met ontslag gestuurd door het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Op vrijdag 11 februari 2022 was de voorlopige beschikking geslagen om geen vergunning te verlenen voor haar ontslag. Volgens Jozefzoon is het een persoonlijke strijd tussen  haar en de voorzitter van de Raad van Toezicht. Gisteren kreeg zij het besluit te horen.

Grassela Jozefzoon is om 3 redenen ontslagen. De eerste reden van haar ontslag is dat zij in 2010 in aanraking is gekomen met de politie. Op de tweede plaats is haar de wacht aangezegd vanwege het gevoerde wanbeleid. En de derde reden is het feit dat zij op de betaalrol van het kabinet van de President voorkwam. Jozefzoon geeft aan, dat ze zich niet terug kan vinden in het besluit, omdat de zaken die zijn aangehaald niet op waarheid berusten. 

Jozefzoon zou onnodig personeel hebben aangetrokken zonder dat de juiste procedures waren toegepast met als gevolg dat  de budgetbesteding onevenredig is belast. Verder is gebleken dat het totale budget van het bedrijf door Jozefzoon zou zijn gebruikt om alleen maar maaiprojecten uit te voeren. Zij zou de schuldenlast van het bedrijf hebben verhoogd. Het bedrijf heeft zij naar eigen zeggen overgenomen met een schuld van boven SRD 14 miljoen. Die zou nu zijn afgelost. Bij haar vertrek bedroeg de schuld SRD 3 miljoen. 

Ook zou een leverancier zijn bevoordeeld bij de aanschaf van voertuigen. De voormalige directeur van de Wegen Autoriteit Suriname  beweert dat zij het bedrijf heeft overgenomen met afgeschreven voertuigen. Ook het feit dat zij een overeenkomst had die haar tot het zestigste levensjaar in de functie zou houden. Met goedkeuring van de Raad van Toezicht werden drie voertuigen aangeschaft. Grasella Jozefzoon overweegt nog als zij dit besluit zal aanvechten.