Astrid Roemer ziet Hoofdverdachte Decembermoorden Desi Bouterse niet als een moordenaar

10 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 10 augustus 2021- De bekende auteur Astrid Roemer is in opspraak. Astrid staat bekend voor haar geweldige boeken waaronder “ Over de gekte van een vrouw en Onmogelijk moederland. Roemer is het niet mee eens hoe zaken aan toegaan inzake de Decembermoorden, waarbij ex-president Desi Bouterse de hoofdverdachte is. Roemer ziet Bouterse niet als een moordenaar.

Afgelopen week schreef zij op haar facebookpagina “dat onze Surinaamse gemeenschap Desi Bouterse hard nodig heeft gehad om zelfbewuster te worden. Merci Man”.

Tegenover de Nederlandse nieuwssite Nieuwsuur, zei Roemer dat zij begrijpt dat mensen het niet prettig vinden wat zij op haar facebookpagina heeft geschreven. Maar ik ben geneigd om Desi Bouterse te geloven als hij zegt: ik heb geen burgermoorden gewild. Ik geloof hem, aldus Roemer.

Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname is verbijsterd, en roept de Nederlandse Taalunie op “openlijk stelling te nemen tegen de anti-democratische en anti-rechtsstatelijke-uitlatingen” van Roemer.

Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname schrijft in een brief aan ministers Slob en Van Engelshoven en de Nederlandse Taalunie: “van een laureaat van de Prijs der Nederlandse Letteren verwachten we solidariteit met de martelaren van het vrije woord en niet met hun beul. We doen een dringend beroep op u openlijk stelling te nemen tegen de anti-democratische en anti-rechtsstatelijke uitlatingen van de laureaat van de Prijs der Nederlandse Letteren 2021. Wij betreuren het dat de lange nacht van straffeloosheid in Suriname haar schaduw heeft geworpen over een emancipatoire moment in de geschiedenis van de Prijs der Nederlandse Letteren.”

-STVS Website-