August Boldewijn:  ‘Vreemd dat de First Lady een nationaal symbool heeft”

December 5, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 05 december 2021- Al enkele dagen circuleren er uitgelekte documenten die aangeven dat First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry een eigen nationaal symbool heeft. Volgens bestuur deskundige August Boldewijn hoort dat niet zo te zijn. Het is ook niet duidelijk waarom de First Lady zo een onderscheiding heeft ontvangen. Boldewijn vindt het vreemd dat het ook niet publiekelijk is aangegeven in welke hoedanigheid de First Lady een zegel verdient.

Volgens Boldewijn moest de goedkeuring van het nationale symbool komen van de Nationale Assemblee en de Raad van Ministers. Er kan niet zomaar verandering gebracht worden binnen de wetregeling voor een nationaal symbool.

Tegenover de STVS Nieuwsdienst hebben Arun Hardien, directeur Politieke- en Beleidsaangelegenheden van het Kabinet van de President en Alven Roosveld, diecteur van de Communicatie Dienst Suriname aangegeven dat het instituut van de First Lady hierop zouden moeten reageren. Echter is het nog niet gelukt om een reactie te krijgen vanuit dit instituut.