August Boldewijn: “Werkruimte voor President in Nickerie geen slecht idee”

28 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 28 april 2021- “Het openen van een werkruimte voor de President van de Republiek Suriname in het district Nickerie, is geen slecht idee.” Dit zegt bestuurskundige August Boldewijn. Hij is van mening dat de taken van het Kabinet van de President in Paramaribo, wettelijk zijn vastgelegd. Volgens de bestuurskundige gaat het slechts om de spreiding van de macht binnen één en hetzelfde orgaan.

Gewezen directeur van het Kabinet van de President, Eugene Van der San, gaat een stapje verder. Het openen van een werkruimte voor de President in een district, is volgens hem niet verkeerd. Maar, de benaming en de doelstelling van een dergelijk kantoor moeten wel in lijn zijn met de wettelijk vastgestelde bevoegdheden van een President, geeft van der San aan.

De regering Santokhi-Brunswijk streeft ernaar om de aanwezigheid van overheidsinstituten in de districten op te voeren. Dit met als doel de participatie van de plaatselijke gemeenschappen en overheidsstructuren te verhogen en waar nodig extra te stimuleren.

Arun Hardien, directeur Politieke- en Beleidsaangelegenheden, benadrukt dat het Kabinet van de President niet is verplaatst naar het district Nickerie. Paramaribo blijft volgens Hardien het bestuurscentrum van Suriname.

-Nieuwsdienst-