AZ durft te dromen van groter Europees succes: ‘Missie is nog niet voorbij’

17 March 2023

Comments: 0

Door de overtuigende zege op Lazio donderdag in de achtste finales van de Conference League durft AZ voorzichtig te dromen dat de club nog veel verder kan komen. ‘’Lazio was zeker niet de minste club die we konden loten’’, zei Reijnders. ‘’Maar we hadden wel het vertrouwen dat we door konden gaan’’. Vorige week in Rome was AZ niet echt sterker dan Lazio, maar in Alkmaar was er maar één ploeg die verdiende door te gaan, zag ook trainer Pascal Jansen.

De Eredivisionist boog door goals van Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis een 0-1-achterstand om en kwam daarna niet meer in de problemen. ‘’Er zijn niet veel mensen die dit verwacht hadden van ons, maar we hebben het wel voor elkaar gekregen’’, zei Jansen na afloop op de persconferentie.

‘Wie het ook wordt, laat maar komen’

Met clubs als Anderlecht, KAA Gent en Lech Poznan nog in het toernooi, kan de Alkmaarse formatie in de kwartfinales zomaar een op papier mindere tegenstander loten dan de tweevoudig Italiaans landskampioen. ‘’Nee, het hoeft hierna zeker niet klaar te zijn’’, zei Jansen. ‘’We zijn blij en genieten, maar het moet niet te uitbundig’’, zei Reijnders. ‘’Als we er in de kwartfinales uitvliegen, is deze zege op Lazio niet heel veel waard geweest’’.