Azarenka overklast Pegula en houdt zicht op derde Australian Open-titel

24 January 2023

Comments: 0

Victoria Azarenka heeft dinsdag door een knappe zege op Jessica Pegula de halve finales van de Australian Open bereikt. De tweevoudig winnares verloor maar vijf games tegen de nummer drie van de wereld: 6-4 en 6-1. Wimbledon-winnares Elena Rybakina voegde zich ten koste van Jelena Ostapenko bij de laatste vier: 6-2 en 6-4.

De 28-jarige Pegula stelde vooral teleur in haar opslagbeurten. In de tweede set gunde Azarenka haar opponent slechts dertien punten. De 33-jarige Azarenka is ondertussen nog maar twee zeges verwijderd van haar derde Australian Open-titel.

Ze haalde in haar loopbaan ook drie keer de finale van de US Open. Azarenka voerde in 2012 nog wekenlang de wereldranglijst aan. Tussen juni 2016 en juni 2017 kwam de Belarussische vanwege een zwangerschap niet in actie, maar ze keerde met succes terug op de baan. Het is voor het eerst sinds de US Open van 2020 dat Azarenka het tot de laatste vier van een Grand Slam-toernooi schopt. Ook op Roland Garros en de US Open voegde ze zich vorig jaar bij de laatste acht, maar liep ze een plek in de halve eindstrijd mis.

Wimbledon-winnares Rybakina klopt Ostapenko

De nummer zeventien van de wereld uit Letland benutte slechts één van haar acht breakpoints in de wedstrijd. Met haar halvefinaleplaats op de Australian Open laat Rybakina zien dat ze geen eendagsvlieg is. De huidige nummer 25 van de wereld boekte in juli vorig jaar het grootste succes uit haar loopbaan door Wimbledon te winnen. De 25-jarige Ostapenko kan Australië ondanks haar uitschakeling met opgeheven hoofd verlaten. In het dubbelspel plaatste Demi Schuurs zich met haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk voor de kwartfinales.