Bale merkt dat verwachtingen Wales hoog zijn door halvefinaleplaats in 2016

13 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Zondag 13 juni 2021 – Gareth Bale merkt dat de verwachtingen van Wales voor het EK hoog zijn vanwege het historische EK van 2016, toen de ploeg de halve finales haalde. De aanvaller van Real Madrid vindt het echter niet helemaal realistisch om te denken dat zijn ploeg weer kan stunten.

“Op basis van het EK in 2016 is het wel begrijpelijk dat er mensen zijn die denken dat we misschien weer tot zoiets in staat zijn. Maar dit is een ander toernooi en we hebben een ander team”, benadrukte Bale vrijdag op een persconferentie.

“We moeten eerst maar eens proberen om deze moeilijke groep te overleven”, doelde hij op de poule met Italië, Zwitserland en Turkije. “Net als in 2016 moeten we nog niet te ver vooruitkijken en ons goed op elke wedstrijd focussen. We zullen echt heel hard moeten werken om de achtste finales te bereiken.”

Op het EK van 2016 eindigde Wales verrassend bovenaan in een groep met Engeland, Slowakije en Rusland. Op weg naar de halve finales werd afgerekend met Noord-Ierland en titelkandidaat België. De latere winnaar Portugal bleek op weg naar de eindstrijd een maatje te groot voor Wales.

-nu.nl-