Bale prijst manager Mason (29) na winnend debuut bij Tottenham Hotspur

22 April 2021

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 22 april 2021 – Ryan Mason beleefde woensdagavond een moeizaam maar geslaagd debuut op de bank bij Tottenham Hotspur. De pas 29-jarige interim-manager kreeg na afloop van de 2-1-zege op Southampton complimenten van aanvaller Gareth Bale.

Tottenham stond bij rust nog met 0-1 achter, maar won de competitiewedstrijd door een strafschop in de laatste minuut. “We hadden een goede teambespreking in de rust”, zei Bale tegen Sky Sports. “We hadden wat problemen in het positiespel en moesten geduldiger zijn, dat heeft de manager goed uitgelegd.”

“Na rust hebben we de wedstrijd gecontroleerd en verdiend gewonnen”, zei de aanvaller, die twee jaar ouder is dan zijn trainer.

Mason zat woensdag voor het eerst als interim-manager op de bank, nadat Tottenham maandag José Mourinho ontsloeg. De 29-jarige coach debuteerde op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal en speelde zeventig duels voor de ‘Spurs’. Als speler van Hull City moest Mason op 26-jarige leeftijd zijn carrière beëindigen wegens een ernstige hoofdblessure, waarna hij zich op het trainersvak richtte.

-nu.nl-