Barcelona maakt het zichzelf ongelooflijk lastig.

December 18, 2021

Comments: 0

Zaterdag 18 December 2021- Hoe zit het eigenlijk met de mentale weerbaarheid van de spelers van FC Barcelona? Niet goed, zo bewees de Primera División-wedstrijd tegen Elche van zaterdagavond. De Catalanen kwamen op een 2-0 voorsprong, maar in de tweede helft stortte het als een kaartenhuis in elkaar… Vervolgens werd er echter tóch nog gewonnen.De mannen van oefenmeester Xavi Hernández begonnen nog wel zo goed aan hun thuisduel. Al na luttele minuten spelen dacht debutant Ferran Jutglá (die normaal voor Barça B uitkomt) de 1-0 op het scorebord te zetten, maar hij werd buitenspel gegeven en dus ging dit feestje niet door.

Even later scoorde de 22-jarige spits uit Sant Julià de Vilatorta alsnog en dat deed hij met een kopbal uit een corner. Toen supertalent Gavi vervolgens de 2-0 maakte na een wereldactie leek het duel wel gespeeld te zijn. Oké, Enzo Roco had eigenlijk de aansluitingstreffer moeten maken, maar verder kwam de thuisploeg eigenlijk amper in de problemen in de eerste helft.In de tweede helft kreeg Jutglá de kans om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, maar hij miste het doel op een haar. Daarna ging het helemaal mis aan de kant van Barcelona: eerst maakte Tete Morente er op fraaie wijze 2-1 van (het eerste Elche-doelpunt tegen Barça sinds 1978) en slechts een minuutje later zorgde Pere Milla voor de 2-2.

De Catalanen leken zich op te kunnen maken voor nieuw puntenverlies en dat was desastreus geweest gezien de slechte klassering in La Liga (zevende, achter Real Sociedad, Atlético Madrid, Rayo Vallecano, Real Betis, Sevilla en Real Madrid). Nico González werd echter de redder van Barcelona: op aangeven van Gavi maakte hij de 3-2.

Scoreverloop: 1-0 (16′) F. Jútgla, 2-0 (19′) Gavi, 2-1 (62′) T. Morente, 2-2 (63′) P. Milla, 3-2 (85′) Nico

BRON :  SOCCERNEWS.NL