Barcelona moet alweer op zoek naar nieuwe directeur

8 February 2022

Comments: 0

Dinsdag 08 februari 2022- FC Barcelona is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Ferran Reverter heeft aangekondigd dat hij terugtreedt na een contract van meer dan zeven maanden. De 49-jarige Spanjaard vertrekt om “persoonlijke redenen”, aldus de Catalaanse club.

Reverter werd afgelopen juli naar Barcelona gehaald om de club uit een benarde financiële situatie te halen. De topclub kampt onder meer met zeer hoge schulden en moet zelfs de lonen van de spelers verlagen. Ik heb me de afgelopen maanden volledig ingezet voor de club, maar ik wil me nu focussen op de reden waarom ik terugkeerde naar Barcelona: meer tijd besteden aan persoonlijke projecten en mijn familie”, zei Reverter in een verklaring.

Spaanse media melden dat Reverter vertrekt vanwege onenigheid over een sponsordeal met muziekstreamingdienst Spotify. Die zou Barça de komende drie seizoenen 280 miljoen euro opleveren. Eén van de voorwaarden zou zijn dat Spotify zijn naam mag verbinden aan het beroemde stadion Camp Nou. De voormalig topman van MediaMarkt blijft nog aan totdat voorzitter Joan Laporta een opvolger heeft gevonden.

-Bron: Ad.nl-