Barcelona-trainer Koeman vindt schorsing van twee duels zeer overdreven

1 May 2021

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 01 mei 2021 – FC Barcelona-trainer Ronald Koeman vindt het nogal overdreven dat hij een schorsing van twee wedstrijden heeft gekregen voor zijn rode kaart in het competitieduel met Granada. De Nederlander ging vrijdag dan ook in beroep tegen de straf van de Spaanse voetbalbond.

Koeman werd tegen Granada halverwege de tweede helft naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de vierde official. Volgens het wedstrijdformulier van scheidsrechter Pablo González Fuerte had hij “Wat een figuur” gezegd tegen de vierde man.

“Het is een zeer overdreven straf voor het roepen van ‘Wat een figuur’. Als je hiervoor twee duels schorsing krijgt, hoeveel krijg je er dan als je iemand echt beledigt? Twintig?”, vroeg Koeman zich zaterdag af op de persconferentie in de aanloop naar de uitwedstrijd van zondag tegen Valencia.

Koeman zal tegen zijn oude club niet op de bank zitten en mist door de schorsing vooralsnog ook de topper tegen koploper Atlético Madrid. “Maar we hebben een goede technische staf. Het is alleen nog onduidelijk of ik tijdens de wedstrijd met hen kan communiceren.”

-nu.nl-