Bayern-aanwinst Mané voor tweede keer verkozen tot beste speler van Afrika

22 July 2022

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 22 juli 2022 – De Senegalese aanvaller Sadio Mané is voor de tweede keer verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar. De aanwinst van Bayern München kreeg de voorkeur boven Édouard Mendy (Chelsea) en zijn voormalige ploeggenoot bij Liverpool Mohamed Salah.

De dertigjarige Mané kreeg de onderscheiding ook in 2019. De afgelopen twee jaar werd de prijs vanwege de coronapandemie en de daarmee samenhangende verschuivingen op de internationale speelkalender niet uitgereikt.

Mané won begin dit jaar de Afrika Cup met Senegal, dat op 21 november de eerste tegenstander van het Nederlands elftal is op het WK. In de Premier League scoorde hij afgelopen seizoen zestien keer voor Liverpool.

Komend seizoen maakt Mané zijn opwachting in de Bundesliga. De vleugelaanvaller werd door Bayern München voor zo’n 40 miljoen euro gekocht en tekende een contract tot de zomer van 2025.

Aanvankelijk maakte ook Sébastien Haller kans om verkozen te worden tot Afrikaans voetballer van het jaar. De Ivoriaan behoorde na een goed seizoen bij Ajax tot de laatste tien genomineerden, maar viel daarna af.

-nu.nl-