BAYERN SPEELT ZEVENTIEN SECONDEN MET TWAALF SPELERS, MAAR VERWACHT GEEN STRAF

2 April 2022

Comments: 0

Zaterdag 2 april 2022- De slotfase van SC Freiburg-Bayern München veranderde zaterdag in een chaos doordat Bayern door miscommunicatie bij een wissel korte tijd met twaalf in plaats van elf spelers op het veld stond. Bayern stond in de 85e minuut met 1-3 voor toen trainer Julian Nagelsmann een dubbele wissel wilde doorvoeren. Coman had alleen niet door dat hij het veld moest verlaten. Scheidsrechter Christian Dingert liet het spel hervatten, waardoor Bayern zeventien seconden met een man te veel speelde.
«Toen de wedstrijd werd hervat, heb ik direct de spelers van Bayern geteld en daarna de scheidsrechter verteld dat ze met z’n twaalven waren. Ik denk dat hij het anders niet opgemerkt had». Invaller Sabitzer maakte in de 96e minuut zelfs nog de 1-4 voor Bayern.
Bayern vindt dat situatie geen invloed heeft gehad op duel
Volgens Nagelsmann ontstond de chaos doordat de vierde official het verkeerde nummer omhooghield bij de wissel van Coman. De Fransman speelt met rugnummer 11, maar op het bord stond 29. Dat rugnummer wordt dit seizoen niet gebruikt bij Bayern.
« Coman had vervolgens niet door dat hij ook het veld moest verlaten en daardoor stonden we heel even met een speler te veel op het veld. Een bizar moment, dus ik snap dat Freiburg er boos over is en erover praat, maar het heeft de wedstrijd niet veranderd». Volgens de regels van de Duitse voetbalbond DFB zou Bayern een reglementaire 2-0-nederlaag kunnen krijgen, omdat er korte tijd een niet-speelgerechtigde speler op het veld heeft gestaan. Eerste voorwaarde daarvoor is wel dat Freiburg een protest indient. Sportief directeur Jochen Saier van Freiburg wilde vlak na de wedstrijd nog niet zeggen of er een protest komt. «Ik kan de gevolgen nu nog niet goed overzien. » Bayern-aanvoerder Manuel Neuer maakt zich geen zorgen.