Belgische drugsbende martelt 17-jarige om verklikken locatie lading coke

15 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

In het Belgische dorp Maldegem, vlak bij Gent, is een jongen van 17 gemarteld door een drugsbende. Vermoedelijk had hij een rivaliserende bende getipt over de locatie van 300 kilogram cocaïne, meldt het Nieuwsblad.

In de garage van een boerderij in het dorp sneden de bendeleden uit wraak een van zijn oren af en sneden ze de pezen in zijn hand door, waardoor hij die hand niet meer kan gebruiken. Ook staken ze een mes in zijn voet. Hij dreigt vier tenen te verliezen.

Dat gebeurde allemaal al in april, maar het nieuws komt nu pas naar buiten. De 17-jarige loopjongen moest in opdracht van de bendeleiders samen met een ander lid de lading coke bewaken, die op een boerderij in Maldegem lag.

Vier verdachten opgepakt

De twee loopjongens werden overvallen door leden van de rivaliserende bende, die de drugs met een straatwaarde van zo’n 15 miljoen euro meenamen. De bendeleiders beschuldigden één van de jongens van medeplichtigheid daarbij en mishandelden hem.

Het slachtoffer werd zwaargewond afgezet bij een ziekenhuis in de buurt. De politie wist vier verdachten op te pakken, na het bestuderen van camerabeelden waar het kenteken van de auto en één van de bendeleden op te zien was.

Volgens het Nieuwsblad zijn ze niet meer dan voetvolk. één van hen is vrijgelaten. De dader en de opdrachtgever voor de marteling zijn nog op vrije voeten.

-nos.nl-