Benzema niet aanwezig in rechtbank bij start proces rond sekstape Valbuena

October 20, 2021

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 20 oktober 2021 – In een rechtbank in Versailles is woensdagochtend het proces gestart waarin Karim Benzema zich moet verantwoorden voor zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van zijn landgenoot Mathieu Valbuena. De spits van Real Madrid was zelf niet aanwezig.

De 33-jarige Benzema wordt ervan verdacht zijn voormalige teamgenoot bij de Franse nationale ploeg te hebben aangemoedigd geld te betalen aan afpersers die ermee dreigden intieme beelden van Valbuena te verspreiden.

De 37-jarige Valbuena, die woensdag wel kwam opdagen in de rechtbank, moest naar verluidt 150.000 euro aan een vriend van Benzema betalen om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt.

Benzema heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is en vroeg eerder aan het gerecht het onderzoek te annuleren, maar daar ging de Franse justitie niet op in. Door de affaire, die dateert uit 2015, verloor Benzema zijn plaats in de nationale ploeg.

In mei keerde Benzema na zes jaar terug bij het Franse elftal. Hij maakte ook deel uit van de EK-selectie van Frankrijk. Benzema, die dinsdag nog voor Real Madrid scoorde in de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (0-5-zege), riskeert vijf jaar cel en een boete van 75.000 euro.

-nu.nl-