Bertens eenvoudig naar derde ronde op sterk bezet toernooi in Miami

22 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 22 maart 2019 – Kiki Bertens heeft zich vandaag eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van het WTA-toernooi in Miami. Ze versloeg de Chinese Wang Xiyu in twee sets: 6-4 en 6-1.
De als zevende geplaatste Bertens, die in de eerste ronde een bye had, zegevierde na één uur en tien minuten. De pas zeventienjarige Wang deed in Miami mee met een wildcard.
Het toernooi in Miami is zeer sterk bezet, want de gehele top tien van de wereldranglijst is present. Vorig jaar ging de zege op het Amerikaanse hardcourt naar Sloane Stephens, die in de finale van Jelena Ostapenko won.

Bertens kan punten pakken voor wereldranglijst
Tijdens de vorige editie strandde Bertens in de derde ronde tegen Venus Williams, wat betekent dat de 27-jarige Wateringse ditmaal veel punten voor de wereldranglijst kan pakken.
In Miami komt Bertens voorlopig voor de laatste keer in actie op hardcourt, want in april begint het gravelseizoen met het toernooi in Charleston. In de volgende ronde staat Bertens tegenover de Russin Anastasia Pavlyuchenkova of de Slowaakse Viktória Kuzmová, die elkaar later in de tweede ronde treffen.
De kopvrouw van het Nederlandse tennis schreef het toernooi in de Verenigde Staten vorig jaar op haar naam en heeft daar dus de nodige punten te verdedigen.
-nu.nl-