Bertens knokt zich ten koste van Giorgi naar 2de ronde in Doha

13 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 13 Februari 2019 – Kiki Bertens heeft gisteren de tweede ronde van het WTA-toernooi in Doha bereikt. De 27-jarige haalde in de eerste set niet haar gebruikelijke niveau tegen de Italiaanse Camila Giorgi, die twintig plekken lager op de WTA-ranking staat (8 om 28). Ze knokte zich daarna terug en trok na iets meer dan twee uur alsnog aan het langste eind: 0-6, 7-6 (7) en 6-4.
In de tweede ronde neemt Bertens het op tegen Carla Suárez Navarro. De Spaanse nummer 26 van de wereld rekende in haar eerste partij eenvoudig af met de Tunesische Ons Jabeur: 6-3 en 6-1.

In de tweede set liet Bertens zich van een betere kant zien. Ze sloeg op 1-1 voor het eerst toe op de service van Giorgi, mede doordat de Italiaanse liefst drie dubbele fouten op rij maakte. Giorgi brak Bertens nog wel terug, maar de Nederlandse kwam steeds beter in haar spel en plaatste op 3-3 opnieuw een break. Bertens verspeelde op 5-4 weliswaar twee setpunten en kwam daarna in de tiebreak op een 1-5-achterstand, maar beschikte over de langste adem.
In de beslissende derde set was het Bertens die het initiatief pakte door direct de eerste servicegame van Giorgi te winnen. De Italiaanse toonde daarna veerkracht met twee breaks op rij, maar liet het op de belangrijke momenten afweten. Bertens daarentegen liet steeds minder steken vallen en besliste de wedstrijd met een break op 5-4 in haar voordeel.
Het is pas de tweede keer in haar loopbaan dat Bertens meedoet aan het toernooi in Doha. In 2017 werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld door de Deense Caroline Wozniacki, die dit jaar vanwege een virusinfectie verstek moet laten gaan.

-nu.nl-