Bertens ondanks sterke start onderuit tegen Barty in achtste finales Miami

26 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 maart 2019 – Kiki Bertens heeft zich gisteren niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van het sterk bezette WTA-toernooi van Miami. De Wateringse ging in drie sets onderuit tegen de Australische Ashleigh Barty.
De 27-jarige Bertens verloor met 6-4, 3-6 en 2-6 van de vijf jaar jongere Barty, die op de wereldranglijst de elfde positie inneemt. Voor de Zuid-Hollandse is het al de tweede keer dit jaar dat ze haar meerdere moet erkennen in Barty. Begin dit seizoen ging ze in de halve finales in Sydney eveneens in drie sets onderuit.
Bertens is nu de mondiale nummer acht en stijgt, ondanks haar gisteren geleden nederlaag, naar de zesde plaats op de WTA-ranking. De hoogste positie in haar carrière. Ze kan nog naar de vijfde positie klimmen, maar dan moet de Tsjechische Karolína Plísková in de vierde ronde verliezen van Yulia Putintseva uit Kazachstan.
Volgende week doet Bertens mee aan het graveltoernooi van Charleston, waar ze vorig jaar de eindzege pakte en dus veel punten te verdedigen heeft.

-nu.nl-