Beschuldigingen vanuit Oppenheimer lokken discussie uit in DNA

15 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

DINSDAG 15 JUNI 2021- De beschuldiging van de Oppenheimer-crediteuren heeft vandaag veel tongen losgemaakt in De Nationale Assemblee. Het gros van de schuldeisers heeft het beëindigingsmechanisme voor de onderhandelingen in gang gezet. Dit, omdat Suriname volgens hen niet betrouwbaar is.
Asis Gajadien, fractievoorzitter van de VHP, is niet te spreken hierover. Volgens hem zijn dit naweeën van de handelingen gepleegd door de vorige regering.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar geeft aan dat dit niets te maken heeft met de vorige regering. Volgens hem heeft juist deze regering Suriname internationaal te schande gezet.
Diverse DNA-leden hebben verontwaardigd gereageerd op de uitspraak van Parmessar. Dit heeft gezorgd voor een kat en muis spel in het parlement.

In een verklaring geeft het ministerie van Financiën en Planning aan dat zij de houding van de commissie van obligatiehouders betreurt. Het standpunt van de commissiehouders staat haaks tegenover de inspanningen die de regering heeft gepleegd om aan de gestelde eisen te voldoen.
Leden van de commissie zijn het er niet mee eens dat de financiele herstructurering van het IMF tot aanzienlijke verliezen zal leiden. Het herstel van de overheidsfinanciën zal pijnlijke aanpassingen vergen van alle externe, officiële en commerciële schuldeisers van Suriname. Dit is volgens hen de enige manier om het land weer op rails te krijgen. De regering blijft zich ondertussen inzetten om een betere en welvarende toekomst aan de bevolking te garanderen.

-stvs nieuwsdienst-