Besmettingen in Suriname boven WHO-norm

3 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 03 juni 2021- Meer dan 40 % van de Covid-19-testen die het afgelopen etmaal zijn afgenomen, is positief. Dit percentage zit boven de WHO-norm. Dit reële beeld presenteerde president Chandrikapersad Santokhi vandaag in De Nationale Assemblee, bij aanvang van de Algemene Politieke Beschouwingen. Volgens het staatshoofd is de situatie zorgelijk. Als deze niet veranderd, zal de regering genoodzaakt zijn de maatregelen verder te verscherpen, benadrukte de president.

Om Suriname te helpen in de strijd tegen Covid-19 hebben verschillende bevriende naties hun hulp aangeboden. Gisteren is de eerste bezending medische hulp aangekomen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De Covid-19-gevallen blijven maar toenemen. Binnen een etmaal zijn er 300 nieuwe positieve gevallen bijgekomen, waarvan 3 personen om het leven zijn gekomen. President Santokhi legde het parlement voor dat het ook moeilijk wordt met de handhaving van de orde in het land, omdat er ook veel politieagenten besmet zijn met het coronavirus.

De president roept de samenleving op om zich te laten vaccineren. Dit zal helpen om de ziekenhuisopnames en het dodental van Covid-19 te verminderen. Vicepresident Ronnie Brunswijk maakt zich ook zorgen over de huidige Covid-situatie. Voor aanvang van de vergadering in DNA gaf hij het volgende aan.