BESTREAMING voor verbetering kwaliteit basisonderwijs

24 May 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 24 mei 2019- De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOW&C), Lilian Ferrier, leerkrachten en andere vertegenwoordigers van het ministerie hebben deelgenomen aan de kick -off van het BESTREAMING-programma. BESTREAMING maakt onderdeel uit van de vernieuwingen binnen het basisonderwijs. De kick-off vond plaats op zaterdag 18 mei 2019, op O.S. De Hulp in het district Commewijne. Dit innovatief programma van het ministerie, welke onderdeel is van het BEIP 2 programma, wordt in samenwerking met de afdeling Curriculum Ontwikkeling en in consultatie met het centrum voor nascholing in Suriname, CENASU, uitgevoerd.
Tijdens de inleiding van dit programma startte professor Padhu Seshaiyer, academisch coördinator van het programma, met enkele praktische voorbeelden. Dit deed hij om de deelnemers kennis te laten maken met de innovatieve manieren, om bijvoorbeeld de kringloop van energie aan leerlingen uit te leggen. Het ging om een interactieve workshop. Minister Lilian Ferrier is positief gesteld en heeft ook actief deelgenomen aan de workshop. De leerkrachten nemen tot en met juni 2019 deel aan het programma. De geselecteerde leerkrachten zullen aan het begin van elke maand participeren in een BESTREAMING professioneel ontwikkelingsprogramma. De STREAM-lessen zullen zij in hun klassen implementeren en tevens assisteren bij de coördinatie van het verzamelen van leerlingengegevens van verschillende scholen, gekoppeld aan de groep van scholen.
BESTREAMING is Basic Education Science Technology Reading Engineering Arts and Mathematics Improvement of the Next Generation. Het programma is gericht op het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs, in het bijzonder voor het vak rekenen. Echter wordt vanwege de integrale benadering van het BESTREAMING-concept ook aandacht besteed aan de andere vakken. Dit programma moet in relatie worden gebracht met de stappen die zijn gezet na de nationale dialoog, het Basic Education Improvement Program, BEIP 2 programma, welke zich onder ander focust op de training van schoolleiders en leerkrachten.

-Bron: – MINOW&C-