Bestuur PVV heeft onderhoud met president

23 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Het bestuur van de Politie Voetbal Vrienden (PVV) heeft een onderhoud gehad met president Chandrikapersad Santokhi. De vereniging, die voorheen Politie Voetbal Vereniging heette, heeft een naamsverandering ondergaan in die zin dat zij nu niet alleen voor de politie toegankelijk is. Voorzitter Mielando Atompai zegt dat dit is gebeurd in het kader van community policing en voetbalprofessionalisering.

Volgens voorzitter Atompai brengt de nieuw ingeslagen weg meer kosten met zich mee. Jeugdvoetbal helpt in het bijzonder ook bij de criminaliteitsbestrijding en we hebben gesproken over daar waar de staat kan helpen bijdragen. De PVV-voorzitter zegt dat het gesprek goed is verlopen, het staatshoofd heeft positief gereageerd. Bij zulke gesprekken ga je niet meteen resultaat zien volgens voorzitter Atompai, die eraan toevoegt dat er afspraken zijn gemaakt voor vervolggesprekken en het delegeren van bevoegdheden naar andere organen, hetgeen spoedig zal gebeuren.

De vereniging zal volgens de voorzitter reeds volgende week aan de slag gaan. Voorzitter Atompai wil de vereniging ook naar grotere hoogtes stuwen. Hoe moeilijk ook en politiek zwaar het is in het land, dat moet ons niet ervan weerhouden om mens te zijn, laat de voorzitter optekenen. De president was sowieso verheugd en die heeft een aanzet gegeven tot het uitwerken van zaken om tot concrete oplossingen te komen, aldus de PVV-voorzitter.