Bestuursdienst Paramaribo Noord-Oost besluit op te treden tegen illegale venters

1 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 01 april 2022- Er wordt in de binnenstad, door de bestuursdienst van Paramaribo Noord-oost, opgetreden tegen illegale venters. Enkele bezoekers geven aan dat het heel goed is dat er wordt opgetreden, maar anderen vinden ook weer van niet. De mensen zoeken hun brood en wordt er dan van de ene op de andere dag opgetreden tegen hen, zegt Kandisha, een seniorenburger die de markt vaker bezoekt. Zij geeft verder aan, dat er vaak genoeg geklaagd werd, zelfs door enkele standhouders, dat de illegale vensters voor problemen zorgen, troep achterlaten en ook een grote vorm van concurrentie zijn. “Met hun over straat, hebben de standhouders veel problemen met het verkopen van hun groentesoorten”.

Er werd al jaren teruggevraagd voor orde in de binnenstad en nu wanneer een ieder het moeilijker heeft kan er plotseling opgetreden worden. Een vrouw die meedoet met de verkoop zegt, dat zij het begrijpt, maar dat men niet zo kan omgaan met anderen.

Je hebt andere illegale venters die wel voor problemen zorgen, maar daar zie je geen aanpak. Je krijgt soms een show, maar dat was het. Wij zijn netjes gesorteerd en worden dan van de ene op de andere dag bedankt. Een andere standhoudster geeft aan, dat zij een vergunning heeft, maar als de verkoop helemaal niet gaat op de markt zij het op een andere manier moet doen. Er zal minder sprake van concurrentie zijn als ervoor kan worden gezorgd dat eenieder een stand krijgt. Regel een goede fundering dan zijn er minder problemen.