Bewoners Matta barricaderen weg voor vrachtverkeer

9 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 09 maart 2022- De bewoners van het Inheemse dorp “Matta” hebben de weg naar West-Suriname gebarricadeerd voor vrachtverkeer met een laadvermogen van meer dan 4 ton. Dit deden zij onder leiding van kapitein Url Tapoto van Pikin Saron.

Vanwege de aanhoudende regens verkeert de weg in een zeer slechte staat. In opdracht van districtscommissaris (DC) Marlene Joden van Para mag er voorlopig geen zwaar materieel over de weg. Ondernemers hebben tot en met donderdag 10 maart 00.00 uur de gelegenheid om hun vrachtwagens uit het gebied te verwijderen.

De gezagsdragers onder leiding van kapitein Tapoto, Kapitein van Bigi Poika Ivanildo Joenakame en de overigen van West-Suriname eisen per direct dat een vertegenwoordiger van de regering ter plaatse moet verschijnen, anders wordt de barricade niet opgeheven.

De gedupeerde ondernemers geven aan dat er nooit een officieel bericht of een bekendmaking is geweest namens de DC. “Tot onze verbazing wordt de weg vandaag gebarricadeerd onder leiding van een dorpskapitein”. De burgermoeder was dinsdagavond reeds op de hoogte gesteld hierover, want er was melding van gemaakt in de groepsapp”, zegt een gebelgde ondernemer.

De politie van Zanderij is ingeschakeld om de orde op de locatie te handhaven.