Bewoners Pikin Slee krijgen certificaat landbouwtraining

November 28, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 28 november 2019 – Een delegatie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op verzoek van de dorpsbewoners van Pikin Slee in het ressortgebied Boven Suriname in Sipaliwini, weer een landbouwtraining verzorgd. Na een trainingssessie van 3 dagen hebben de deelnemers een certificaat ontvangen. De training bevatte een herhaling van de eerder verzorgde training ‘Algemene landbouwtraining en plantvermeerderingstechnieken’.

De focus werd daarnaast gelegd op het gewas gember.

Deze training is wederom in samenwerking met Tropenbos Suriname georganiseerd met behulp van fondsen van de Global Environment Facility (GEF) Small Grants Programme (SGP), die een programma is dat door de United Nations Development Programme (UNDP) wordt geïmplementeerd.

De training vond plaats van 18 tot en met 20 november en is verzorgd door de deskundigen van het ministerie van LVV, Humphry Warsodikromo en Armand Madoerjat. Het praktisch gedeelte werd ook gegeven aan de dorpsbewoners. De marrons planten over het algemeen knolgewassen, wortelen en hooglandrijst in het binnenland. Vanwege de interesse voor de productieverhoging van gember bij de bewoners van Pikin Slee, is een training over het telen van dit gewas gegeven.

Eind juli 2019 vond al de eerste landbouwtraining plaats die 4 dagen duurde. Aan het dorp zijn er 35 citrusbomen gedoneerd met de bedoeling een moedertuin op te zetten voor het aanmaken van nieuw citrusplantmateriaal. Deze landbouwproductie zal dit dorp, dat regelmatig bezoek krijgt van toeristen, ten goede komen. Minister Parmessar heeft trainingen hoog in het vaandel staan van LVV, alsook de dienstverlening naar de samenleving toe. Het ministerie stelt trainingen beschikbaar voor iedere Surinamer.

– Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij-