“Bewustwording data-security-management moet verhoogd worden”

9 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

“In Suriname is er behoefte aan bewustwording op het gebied van data-security-management.” Dit zegt Anvit Ramlakhan, CEO van Datasur, tegen de STVS- nieuwsdienst. Volgens Ramlakhan is het van eminent belang dat zowel individuen als bedrijven de nodige maatregelen treffen om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Cybercriminaliteit is criminele activiteit gericht op een computer, een netwerk of een netwerkapparaat. Het wordt meestal gepleegd door cybercriminelen of hackers om op illegale wijze geld te verdienen. In bepaalde gevallen is cybercriminaliteit echter gericht op het beschadigen van computers of netwerken om andere redenen dan winst. Ramlakhan geeft aan dat er vier belangrijke aspecten zijn met betrekking tot date security-management te weten data beveiliging, data-opslag, dataprivacy en data security.

Volgens hem moet elk individu bewust zijn van de te nemen stappen om zichzelf te beschermen tegen cybercriminaliteit. Op 30 november zal Computer Security Dag voor de 34ste keer worden herdacht. Volgens Ramlakhan is het belangrijk om mensen te attenderen op computer-gerelateerde beveiligingsproblemen.