Bezorgde mama’s dienen petitie ‘Red onze neonatale zorg!’ in

26 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 26 juli 2022- Geen moeder wil haar kind zien gaan”, klinkt een emotionele Suwinna Edam-Jonathas. Onder het motto van ‘Red onze Neonatale Zorg! – Elk Kind verdient een kans van leven!’ hebben de organisaties Team Mama, de Baby’s Mama’s Club en Ladies Talk Suriname dinsdag een petitie aangeboden aan het kabinet van de president en De Nationale Assemblee. Dit naar aanleiding van de code zwart voor de zorg van pasgeboren of te vroeg geboren baby’s.

Daarnaast hebben we inderhaast iets georganiseerd, zegt Patricia Schenkers van Team Mama. Aanvankelijk was het de bedoeling vooraf aan de petitie-indiening een ‘stille loop’ te houden als teken van rouw en medeleven voor alle baby’s die het niet hebben gered vanwege gebrek aan optimale gezondheidszorg of de toegang daartoe.

Bij het kabinet van de president is de petitie in ontvangst genomen door onderdirecteur Fayaz Sharman. Hij heeft ons goed ontvangen en zal de petitie overdragen aan de president.» Bij DNA werd de petitie in ontvangst genomen door de vaste commissie Gezondheidszorg, waarvan Dijksteel voorzitter is. We hebben daarna een nagesprek gevoerd dat heel veel belovend is, zegt Schenkers. Mevrouw Dijksteel heeft als moeder alle begrip voor onze actie en ze heeft gezegd dat zij meevoelt.