BIBIS MINISTER: “ Wij hebben nooit een overeenkomst onder ogen gezien”

31 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 31 mei 2021– “ Dit is misleidend. Men moet ophouden hiermee. Als Surinamer vraag ik aan u om hiermee op te houden. U creëert spanning en ook hoop, maar het ernstige is dat u de samenleving een verkeerd beeld geeft van de realiteit. En dat moeten wij niet hebben”. Zo reageert de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, op geruchten al zou de regering op het punt staan een lening van 20 Miljard usd aan te gaan met een buitenlandse investeerder.

De minister spreekt met klem tegen iets te hebben ondertekend. Volgens de bewindsman, die ook in zijn portfolio heeft staan het aantrekken van buitenlandse investeerders, zegt bekend te zijn met deze handeling van internationale financiële investeerders. Hij betitelt ze als shopers en brokers. “Dit is de nieuwe ontwikkeling in het internationale financiële circuit. Zogenaamde trading platforms maken gebruik van financiële arrangementen, sommige zijn legitiem en andere weer niet”, stelt de BIBIS minister. Volgens hem is het verhaal van de investeerder met 20 miljard usd te mooi om waar te zijn.

De Bibis bewindsman juicht te komst van de moderne technologie enorm toe, maar roept de samenleving op om het juist te gebruiken.

-stvs nieuwsdienst –