Bijna 3 ton marihuana in beslag genomen door Venezuela

8 September 2022

Comments: 0

Bijna 3 ton marihuana werd in beslag genomen door het Venezolaanse leger in de staat Falcón. Dat zei de operationele strategische commandant van de Boliviaanse Nationale Strijdkrachten (FANB), Domingo Hernández Lárez.

“Het is de grootste inbeslagname van drugs, met name marihuana, in de afgelopen 10 jaar”, meldde Hernández op de plaats van de operatie, op het schiereiland Paraguaná. De generaal merkte op dat er ook 7,7 kilo cocaïne werd gevonden, die naar het eiland Martinique zou worden vervoerd door 12 Venezolaanse bemanningsleden die ook werden ingerekend. De officier wees erop dat de Venezolaanse autoriteiten sinds januari 2022 36.527 kilo verschillende drugs in beslag hebben genomen, een stijging van 29,16% ten opzichte van 2021.

De meeste drugs zijn gevonden bij operaties aan de grens van Venezuela en Colombia. Hij voegde eraan toe dat dit jaar 6.155 mensen zijn gearresteerd voor misdaden die verband houden met drugshandel en terrorisme. Volgens Hernández hebben de toegenomen bewaking van de landsgrenzen met Colombia en Brazilië en de zeegrenzen met landen als Aruba en Trinidad and Tobago de drugshandel een zware slag toegebracht. De commandant verwees ook naar de operaties tegen de zogenaamde “Tancol”, wat “Colombiaanse gewapende terroristen voor drugshandel” betekent.