Bisschop: “Politie zal gepaste maatregelen treffen tegen autodieven”

25 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 25 mei 2022- “De politie zal niet schromen om gepaste maatregelen te treffen tegen criminelen die overgaan tot het stelen van voertuigen of personen die zonder medeweten van de eigenaar overgaan tot het kopiëren van zijn of haar autosleutels”. Dit zegt politiewoordvoerder Milton Bisschop desgevraagd aan de STVS-redactie. Onlangs hebben criminelen onder andere een blauw gelakt en een witgelakt voertuig ontvreemd. De Politie woordvoerder geeft aan dat deze zaken in onderzoek zijn bij de desbetreffende afdeling van het Korps.

Bisschop geeft verder aan dat burgers een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen en het helpen oplossen van dergelijke gevallen van auto diefstal. Hij raadt de gemeenschap onder meer aan om een Global Positioning System (gps) systeem te installeren, indien zij een voertuig aanschaffen en/of bezitten. Dit kan bijdragen aan tot het sneller signaleren van gestolen voertuigen.

De voorzitter van de Vereniging van Auto-importeurs Suriname, (VAIS), Satjendew Jainath geeft aan dat de VAIS op de hoogte is van de situatie waarbij burgers slachtoffer worden van autodiefstal middels zogenaamde ‘master keys’. Hij benadrukt dat de leden van de VAIS geen sleutels achterhouden bij de verkoop van voertuigen aan de consument. Hij raadt consumenten aan om zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met hun voertuig.

Het ‘Global Positioning System (GPS) is een wereldwijd satellietplaats¬bepal¬ingssysteem dat sinds 1967 werd ontwikkeld. De leiding van het Korps Politie Suriname zal volgens Bisschop op de hoogte worden gebracht over het voorstel vanuit de samenleving ten aanzien van de ingebruikname van GPS voor het lokaliseren van voertuigen. Dit kan leiden tot het versneld traceren van degenen die zich schuldig maken aan strafbare handelingen en zich verplaatsen middels voertuigen.