Bitcoin weer boven 40.000 dollar ondanks oorlog in Oekraïne

9 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 09 maart 2022 – De waarde van de bitcoin is woensdag flink gestegen. De belangrijkste digitale munt noteerde ruim boven de 41.000 dollar (zo’n 37.500 euro). Ook andere cryptomunten zaten in de lift, ondanks de sombere marktstemming door de oorlog in Oekraïne en de onrust op de grondstoffenmarkten.

De bitcoin steeg woensdagochtend met ruim 7 procent tot 41.392 dollar. Nummer twee Ethereum werd bijna 6 procent duurder. De waarde van de meeste cryptomunten zakte na de Russische inval in Oekraïne nog fors, maar herstelde zich snel weer.

Beleggers in cryptomunten wachten op nieuws over de strategie van de Amerikaanse regering voor cryptomunten. Dat wordt deze week verwacht. De Amerikaanse president Joe Biden zou daarbij mogelijk aankondigen dat de Amerikaanse centrale bank de introductie van een eigen digitale munt gaat onderzoeken.

In een inmiddels verwijderde verklaring op de website van het Amerikaanse ministerie van Financiën zei minister Janet Yellen dat het nieuwe beleid van de regering in de VS “verantwoorde innovatie zal ondersteunen die substantiële voordelen kan opleveren voor het land, consumenten en bedrijven”.

De Amerikaanse regering wordt al maanden onder druk gezet om een grotere rol te spelen bij het reguleren van cryptomunten. Die druk is verder toegenomen sinds de Russische invasie van Oekraïne. Rusland zou cryptomunten kunnen gebruiken om westerse sancties te ontlopen. Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, blokkeert daarom de rekeningen van Russen die op de sanctielijst staan.

-nu.nl-