BMS ontmaskert Braziliaanse met vals paspoort

14 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 14 april 2022- De Militaire Politie (MP) in Suriname heeft vorige week een Braziliaanse vrouw op de internationale luchthaven te Zanderij aangehouden, met een vervalst paspoort. Dit bevestigt de gewestelijk politiecommandant (GPC) van Para, hoofdinspecteur van politie Tolud Lloyd.

Hij zegt dat de MP op woensdag 6 april 2022 een vrouw aanhield toen zij zich na een lijnvlucht vanuit Brazilië bij de immigratiedienst meldde. Het Border Management Systeem (BMS) gaf een alarm toen haar paspoort werd gescand. Dat alarmeerde de dienstdoende MP’er.

Het bleek dat zij op 5 januari 2022 als ongewenste vreemdeling het land uitgezet was. De Braziliaanse dacht slim te zijn door in haar land een nieuw paspoort aan te vragen en daarmee wederom Suriname binnen te komen. Het feilloos BMS ontmaskerde haar echter.

De zaak werd aan de politie van Zanderij overgedragen. Na te zijn voorgeleid bij een hulpofficier van justitie werd ze in vreemdelingenbewaring gesteld. Ze zal wederom als ongewenste vreemdeling het land worden uitgezet.
-KPS-