Bokser Pacquiao 9400 pakt wereldtitel in achtste gewichtsklasse

21 July 2019

Comments: 0

Zondag 21 juli 2019 – Manny Pacquiao heeft zaterdag in Las Vegas de wereldtitel weltergewicht van de WBA gepakt. De veertigjarige Filipijn is daardoor in liefst acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen geweest.

Pacquiao werd na twaalf rondes door de jury als winnaar aangewezen na zijn gevecht met titelhouder Keith Thurman. Twee juryleden gaven de partij met 115-112 aan Pacquiao en de derde scheidsrechter koos met 113-114 voor de Amerikaan.

Eerder pakte Pacquiao wereldtitels in het vedergewicht, super vedergewicht, bantamgewicht, super bantamgewicht, lichtgewicht, licht weltergewicht en super weltergewicht. De veteraan is de eerste bokser die in zo veel klassen een wereldtitel in bezit heeft gehad.

Pacquiao is daarnaast de oudste wereldkampioen ooit in het weltergewicht. Het was de 71e partij uit zijn carrière, waarvan hij er 62 won en 7 verloor. Twee keer eindigde een gevecht onbeslist.

Een van die nederlagen was tegen Floyd Mayweather in 2015, wat toen ‘het Gevecht van de Eeuw’ werd genoemd. Daarna ging hij met pensioen om zich op zijn politieke loopbaan te richten, maar een jaar later maakte de senator zijn rentree als bokser.

-Bron: nu.nl-