Brandstofprijs wederom verhoogd

1 December 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vanaf donderdag 00:00 uur zal er meer worden betaald voor een liter brandstof. De nieuwe prijs voor unleaded is SRD 26,76 per liter. Dat is een stijging van SRD 1,88.

President Chandrikapersad Santokhi wees tijdens de regeringspersconferentie van 28 november erop dat dit een enorme belasting is voor de staatsbegroting: “De regering is doorgegaan met het subsidiëren van brandstof, gas en andere producten. De president sprak ook over de enorme schuldenlast en de slechte financiële reputatie van Suriname. Volgens het staatshoofd draagt de aanhoudende coronapandemie ook bij aan de economische ontwrichting.

“Het weer op het spoor krijgen van een ontregelde economie te midden van een pandemie is een tegenslag met langdurige bijeffecten”, aldus het staatshoofd. Deze externe ontwikkelingen en de onvoorziene uitgaven in een situatie van een begrotingstekort confronteert Suriname met schaarste aan producten, hogere prijzen voor goederen en de toelevering daarvan, toenemende inflatie, koopkracht die terugvalt en inkomsten van de staat die minder worden.