Braziliaan met psychische stoornis steelt auto en veroorzaakt aanrijding

3 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 03 maart 2022- Een Braziliaanse man, heeft op zondag 27 februari 2022, met een gestolen auto, een aanrijding veroorzaakt. Uit verder onderzoek is gebleken dat de man in het Psychiatrisch Centrum (PSC) werd behandeld voor psychische stoornis. Aan de Jozef Israelstraat stapte een vrouw uit haar auto om iets af te geven en liet de motor van de auto draaien. Toen ze terug kwam, was de auto verdwenen.

Ze keek rond en zag haar wagen wegrijden en rende het voertuig achterna. Het bleek later dat de dief, die met haar voertuig op de vlucht sloeg, onderweg een aanrijding met een ander voertuig had veroorzaakt. De Braziliaan werd na de aanrijding aangehouden door de autobestuurder met wie hij in botsing kwam. Hij schakelde de politie in die de verdachte meenam naar het bureau. De verbalisant constateerde dat de dief vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerde.

Hij werd overgebracht naar het bureau. Na te zijn ontnuchterd werd hij voorgeleid. In opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie werd de Braziliaan in verzekering gesteld. Bij onderzoek bleek dat hij in Brazilië onder behandeling was van een psychiater was. Zijn geestelijk gesteldheid bleek niet helemaal in orde te zijn.