Brazilië begint Copa América met ruime zege op B-elftal Venezuela

14 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Maandag 14 jun 2021 – Titelverdediger Brazilië is zondag goed aan de Copa América begonnen. De ploeg van bondscoach Tite was in Brasilia met 3-0 te sterk voor Venezuela, dat door de vele coronabesmettingen niet met het sterkste elftal speelde.

Twaalf teamleden van Venezuela werden zaterdag positief getest op het coronavirus, onder wie acht spelers. Bondscoach José Peseiro besloot daarom om liefst vijftien nieuwe spelers op te roepen, waardoor zijn ploeg tegen Brazilië in een unieke samenstelling speelde.

In de eerste helft wist Venezuela de schade nog beperkt te houden, want bij rust stond het ‘slechts’ 1-0 door een doelpunt van Marquinhos. Neymar zorgde in de 63e minuut met een penalty voor de tweede treffer en hij was met een assist vlak voor tijd medeverantwoordelijk voor de 3-0 van Gabriel Barbosa.

De andere wedstrijd in groep B werd gewonnen door Colombia, dat met 1-0 te sterk was voor Ecuador. Edwin Cardona zorgde vlak voor rust voor de enige treffer van de wedstrijd. Peru, dat bij de vorige editie verrassend de finale haalde en die toen van Brazilië verloor, is de vijfde ploeg in de poule.

-nu.nl-