Brazilië ontsnapt tegen Costa Rica op valreep aan nieuw puntenverlies op WK

22 June 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 22 juni 2018-Brazilië is op de valreep ontsnapt aan een nieuw puntenverlies op het WK. De vijfvoudig wereldkampioen kwam vrijdag door twee doelpunten in blessuretijd met de schrik vrij tegen Costa Rica: 2-0.
Brazilië kwam zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland en leek opnieuw punten te morsen. Pas in de eerste minuut van de extra tijd werd de ban gebroken. Philippe Coutinho, al trefzeker in de eerste groepswedstrijd, punterde de bal van dichtbij binnen.

Neymar maakte er in de 97e minuut ook nog 2-0 van. Voor de sterspeler van Brazilië is het zijn eerste treffer dit WK.
Brazilië leek tien minuten voor tijd al de uitgelezen kans te krijgen om op voorsprong te komen. Scheidsrechter Björn Kuipers wees naar de stip toen Neymar naar de grond ging, maar video-arbiter Danny Makkelie floot zijn landgenoot vanuit zijn cabine in Moskou terug.

Brazilië staat met vier punten voorlopig bovenaan in groep E. In dezelfde poule staat om 15.00 uur nog de ontmoeting tussen Zwitserland en Servië op het programma. Costa Rica verloor de eerste wedstrijd al met 1-0 van Servië en is door de tweede nederlaag op rij uitgeschakeld.

Brazilië sluit de groepsfase woensdag af met een wedstrijd tegen Servië. De ploeg van trainer Tite heeft dan waarschijnlijk een overwinning nodig om de achtste finales te halen, al zou in theorie ook een gelijkspel genoeg kunnen zijn.

-NU.nl-