Brokopondo ontvangt graafmachine

December 11, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 11 december 2021- Het district Brokopondo heeft afgelopen woensdag een graafmachine ontvangen, ter ondersteuning van het project  Landbouw Ontwikkeling Klaaskreek en Omgeving (LOKEO). Dit is het eerste project van deze regering, dat in Brokopondo ondersteund wordt door het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland, zegt Districtscommissaris Ludwig Mendelzoon.

De graafmachine is eigendom van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, maar was een tijdje verwaarloosd achtergelaten op het terrein van het ministerie van Openbare Werken. In samenspraak met LOKEO is de machine gerepareerd en ingezet door het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland. Het doel hiervan is om landbouwers in het binnenland te ondersteunen en te faciliteren, geeft directeur Hermien Pavion van Agrarische Sector Binnenland aan.

Verder geeft Pavion aan, dat er in 2022 trainingen gepland zijn. Deze moeten personen helpen “ondernemer te worden in eigen district” De focus zal ook gericht zijn op scholen. DC Mendelzoon is niet helemaal tevreden over de ontwikkelingen in het district. Hij geeft aan dat de armoedegrens bestreden moet worden. Daarnaast moet de private sector zich minder richten op de exploitatie van goudwinning, vindt de burgervader.