Bundelen van capaciteiten noodzakelijk in strijd tegen georganiseerde criminaliteit

22 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 april 2022- De kracht en het succes om georganiseerde criminaliteit te bestrijden, zal voornamelijk zitten in het bundelen van de beschikbare capaciteiten en middelen. De Surinaamse minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera is hiermee duidelijk wanneer het gaat om de aanpak van de grensoverschrijdende criminaliteit. Haar departement is samen met de ministeries van Justitie en Politie en Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking betrokken bij de door Suriname georganiseerde tweedaagse High Level Security Conference.

Tijdens deze bijeenkomst op donderdag 21 en vrijdag 22 april 2022 in hotel Royal Torarica buigen vertegenwoordigers en functionarissen van verschillende landen, regionale en internationale organisaties zich over thema’s gerelateerd aan transnationale georganiseerde misdaad.

De Surinaamse defensieminister legt uit dat het bij georganiseerde criminaliteit gaat om zowel zij die de illegale handelingen plegen als zij die daar slachtoffer van worden. Het Surinaamse ministerie van Defensie wil vooral door zijn aanwezigheid in diverse gebieden in het uitgestrekte regenwoud of uitgestrekte bossen van het land, een bijdrage leveren aan het tegengaan van transnationale georganiseerde criminaliteit. Ze ziet de conferentie als een sterk signaal voor zowel de internationale gemeenschap als voor de georganiseerde criminaliteit.