Burgers Saramacca willen ‘De Pirengs’ terug

15 September 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 15 september 2019 – Burgers van Saramacca willen dat het zwembad ‘De Pirengs’ in Groningen in haar oude glorie wordt gebracht. Het zwembad dat fungeerde is een van de trekpleisters van het district was jaren gesloten. Het Districtscommissariaat van Saramacca heeft recent enkele eerste hulpmaatregelen getroffen, om het zwembad wederom in gebruik te nemen. Het commissariaat is vorige week in samenwerking met het ministerie van Sport en Jeugdzaken gestart met het verzorgen van vakantiezwemlessen in ‘De Pirengs’.
Marvin Mc Innis, een van de ouders van de pupillen zegt dat hij graag continuïteit van de zwemlessen wil. Hij merkt op dat de kinderen niet veel ontspanning hebben in het district. “Zwemmen zou een van ze kunnen zijn.” Ook Shamienta Arsodimedjo wil graag dat het zwembad in de oude glorie wordt hersteld en heeft graag dat de zwemactiviteiten voortgang vinden. Volgens de ouders was zwembad ” De Pirengs” de trekpleister van Saramacca voor vele toeristen en bewoners van andere districten.
Het Burger Informatie Centrum van Saramacca maakt op vrijdag 13 september 2019 melding van een grote belangstelling voor de zwemlessen. Waar er zich een week terug 94 kinderen aangemeld hebben voor zwemlessen, is dat gestegen naar bijkans 160. De kinderen die laat hebben aangemeld kunnen helaas niet meedoen aan de zwemlessen.
-NII-