Bus- boottarieven gestegen en gaan op 16 augustus in

14 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 14 augustus 2021- Het loslaten van de wisselkoers en de stijging van de benzineprijs, zijn onder andere de oorzaken voor het verhogen van de bus- en boottarieven. Vanaf aanstaande maandag 16 augustus, zijn de nieuwe prijzen van kracht. De bustarieven zijn sinds vorig jaar september niet meer aangepast. Tijdens de reguliere regeringspersconferentie maakte minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie & Toerisme, de nieuwe prijzen bekend.

Ook de tarieven van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), zullen aangepast worden. Ingaande 1 september zal een passagier die gebruik maakt van de NVB bussen SRD 5,- betalen voor een stadsrit. Volgens minister Jubithana zijn de sociaal zwakkeren reeds in kaart gebracht. Ook is er al in clusterverband gesproken over hoe deze groep opgevangen zal worden.

Voorzitter John Mahadewsing zegt dat de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), tevreden is over de verhoging van de bustarieven. Vorig jaar is het ministerie van TCT afgestapt van object-subsidie. Dit was volgens Mahadewsingh één van de eisen van de organisatie tijdens de tariefs-onderhandelingen. Er is volgens de PLO voorzitter een structuur ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat partijen niet bij elke stijging weer om de tafel moeten zitten.

-STVS Nieuwsredactie-