Cardiff City boekt eerste overwinning sinds de vermissing van Emiliano Sala

4 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 4 februari 2019- Cardiff City heeft zaterdag het eerste thuisduel sinds de vermissing van Emiliano Sala met 2-0 gewonnen van Bournemouth. De Argentijnse spits werd groots geëerd in het Cardiff City Stadium

Alles bij Cardiff-Bournemouth stond in het teken van Sala, die bijna twee weken geleden vermist raakte toen het vliegtuigje waarmee hij van Nantes naar Cardiff werd gebracht van de radar verdween. De Argentijn was een paar dagen eerder voor zo’n 17 miljoen euro vastgelegd door de club uit Wales.

Voorafgaand aan de wedstrijd legden veel fans bloemen bij het stadion en de spelers droegen speciale shirts tijdens de warming-up. Vlak voor de aftrap was er een minuut stilte en toonden de supporters van Cardiff de naam van Sala.

Cardiff, dat de eerste overwinning boekte sinds 29 december, won dankzij twee treffers van Bobby Reid. Na iedere goal toonde de doelpuntenmaker een shirt met daarop een afbeelding van Sala.

Ondanks de zege staat de ploeg van manager Neil Warnock, die aanwinst Leandro Bacuna in de slotfase liet debuteren, met 22 punten nog altijd achttiende in de Premier League. Het gat met Fulham (zeventien punten) en Huddersfield Town (elf) werd wel vergroot. Het Bournemouth van Nathan Aké is de nummer tien.

-Bron: nu.nl-