Cardiff krijgt van Fifa uitstel om met Nantes over transfer Sala te praten

3 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 3 april 2019 – Cardiff City heeft van de FIFA uitstel gekregen om het geschil met FC Nantes over het betalen van de transfersom van de overleden spits Emiliano Sala op te lossen. De Premier League-club hoopt op een direct gesprek met de Fransen.
Cardiff City had oorspronkelijk tot vandaag de gelegenheid om te reageren op een klacht die FC Nantes eind februari indiende bij de FIFA, maar de wereldvoetbalbond heeft de deadline op verzoek van de club uit Wales verschoven naar 15 april.
Cardiff weigerde ruim een maand geleden om aan de eerste betaling van 5 miljoen pond (een kleine 6 miljoen euro) van de totale transfersom van 15 miljoen pond (17,5 miljoen euro) voor Sala te voldoen. Daarop stapte Nantes naar de FIFA.
“Cardiff City heeft recent een brief naar Nantes gestuurd met het voorstel om elkaar te ontmoeten om over de tragedie en de voorgestelde transfer van Emiliano Sala te praten”, schrijven ‘The Bluebirds’ woensdag in een verklaring.
“Dit is conform het verzoek van de FIFA dat de twee clubs samen tot een oplossing moeten zien te komen. Tot op heden heeft Cardiff City nog geen antwoord gekregen van FC Nantes.”

Cardiff denkt dat de transfer niet rechtsgeldig is
FIFA-voorzitter Gianni Infantino zei eind februari dat hij hoopt dat beide clubs eruit zullen komen zonder tussenkomst van zijn bond. “Hopelijk komen de clubs tot een akkoord. Zo niet, dan zal de FIFA het afhandelen”, zei hij.
Volgens Britse media wil Cardiff bij de FIFA betogen dat de transfer van Sala niet rechtsgeldig is. Het contract van de aanvaller zou door de Premier League zijn afgewezen omdat het niet aan de regels voldeed. De Argentijn overleed voordat er een nieuwe verbintenis opgesteld kon worden.
ESPN meldt woensdag dat Nantes er “zeer veel vertrouwen” in heeft dat de FIFA in het voordeel van de Fransen zal beslissen. De Ligue 1-club zou geen behoefte hebben aan een gesprek met Cardiff en alleen de hele transfersom willen ontvangen.
De 28-jarige Sala kwam op 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal. Hij was op weg van Nantes naar Cardiff.

-nu.nl-