Caribbean Council biedt platform voor investeringsinformatie Suriname

12 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 12 april 2022- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking had op donderdag 7 april 2022 een virtueel onderhoud met de managing director van The Caribbean Council, Chris Bennett, en Honorair Consul voor de United Kingdom, Amwedkar Jethu. Het doel was om informatie te verstrekken aan potentiële investeerders die gebruik maken van dit platform. Het doel van dit onderhoud was om informatie te verstrekken aan potentiele investeerders die gebruik maken van dit platform.
The Caribbean Council is een ledenorganisatie voor handel en investeringen die verantwoorde en duurzame investeringen en ontwikkeling door de particuliere sector ondersteunt in het Caribisch gebied, Cuba en Midden-Amerika. Ook haalde de minister aan dat de Suriname Investment and Trade Agency binnenkort wordt gelanceerd waarbij er meer stabiliteit zal zijn in de begeleiding en facilitering van investeerders. De sectoren die werden genoemd en van belang zijn voor de Surinaamse economie zijn de mijnbouwsector, specifiek olie en gas, landbouw en toerisme. Het doel is om in 40 jaar zonder de mijnbouwindustrieën te functioneren.
De minister gaf mee dat er een unieke kans was voor een kader om de economische samenwerking van beide landen te versterken. ‘Deze regering is zeer vooruitstrevend en resultaatgericht voor business. We zien een duidelijke rol en verantwoordelijkheid voor de particuliere sector om onze economische basis te zijn alsook onze partner in ontwikkeling’ zei de bewindsman.