Caribbean Export biedt mogelijkheden tot verhogen deviezen-inkomsten voor Suriname

20 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 20 februari 2022- Een delegatie van de Caribische Handelsorganisatie Caribbean Export Development Agency (afgekort Caribbean Export) heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Ook de minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing, was aanwezig.

De delegatie van Caribbean Export bestond uit de Executive Director, Deodat Maharaj en Manager Competitiveness and Export Promotion, Damie Sinanan.

Partijen hebben gesproken over de mogelijkheden om de samenwerking met Caribbean Export te optimaliseren. Caribbean Export is een regionale organisatie, gevestigd in Barbados en Dominica, van het Forum van Caribische Staten (CARIFORUM). Zij voeren momenteel the Regional Private Sector Development Program (RPSDP) uit. Dit wordt door de Europese Unie gefinancierd in het kader van het 11de Europees Ontwikkelingsfonds (EDF).

De Caribische Handelsorganisatie biedt technische en financiële assistentie aan landen op het gebied van exportontwikkeling en handels- en investeringspromotie. De organisatie heeft als missie het verbeteren van het concurrentievermogen.