CAS bepaalt dat Afrikaanse CL-finale niet zomaar mag worden overgespeeld

1 August 2019

Comments: 0

Donderdag 1 augustus 2019 – De return van de Afrikaanse Champions League-finale tussen het Tunesische Espérance de Tunis en het Marokkaanse Wydad Casablanca mag niet zomaar worden overgespeeld, zo heeft het internationale sporttribunaal CAS woensdag bepaald.
Eind mei werd het duel in het Tunesische Radès bij een 1-0-voorsprong voor Espérance anderhalf uur lang stilgelegd en uiteindelijk gestopt vanwege ophef rondom de videoscheidsrechter.
Namens Wydad leek Walid El Karti namelijk voor de gelijkmaker te zorgen, maar de Gambiaanse arbiter Bakary Gassama keurde de treffer onterecht af wegens buitenspel en weigerde de videobeelden te bekijken. Later bleek dat de VAR al de hele wedstrijd niet werkte.
De spelers van Wydad besloten uit onvrede over die beslissing niet verder te spelen. Espérance werd uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen, maar de Afrikaanse bond (CAF) oordeelde dat de wedstrijd opnieuw gespeeld moest worden.
Espérance vocht die beslissing aan bij het CAS en het sporttribunaal oordeelt nu dat het uitvoerend comité van de CAF niet het recht heeft om de wedstrijd te laten overspelen. Volgens het CAS moeten andere instanties de situatie beoordelen.
Beide clubs vinden dat ze recht hebben op de trofee en het prijzengeld. Door de uitspraak van het CAS is voorlopig onduidelijk wat er gaat gebeuren.
-nu.nl-