CBB LEGT VINGER OP ZERE PLEK, WERKT AAN DIENSTVERLENING

19 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

DINSDAG 20 APRIL 2021-Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) werkt aan verbetering van haar dienstverlening. Er wordt onderzoek gedaan door het onderzoeksbureau Door Advisory naar klantgerichte verbeterpunten. Verder volgt het CBB-personeel ook een klantvriendelijkheidstraining. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken gaf aan dat er vaker vanuit de gemeenschap wordt geklaagd over het personeel dat niet klantvriendelijk is. Volgens de bewindsman probeert deze regering verandering hierin te brengen.

Anastatia Kanapé-Pokie legde uit dat het ministerie van Binnenlandse Zaken een immense taak heeft met al haar beleidsgebieden. Eén hiervan is de bevolkingsadministratie.
Zij benadrukte dat de bevolkingsadministratie een andere aanpak nodig heeft. “Er moet een transformatie-beleid uitgestippeld worden, welke moet zorgen voor een vlotter verloop van zaken bij de bevolkingsadministratie”. Kanapé-Pokie gaf verder aan dat in het onderzoek de doelgroep van het CBB, de burger dus, centraal staat. Zij wil namelijk weten welke behoeften de samenleving heeft. “De prioriteiten van de samenleving zijn van eminent belang. De CBB topvrouw kijkt uit naar de resultaten van dit onderzoek, die als basis zullen dienen voor het transformatie-beleid. Charlene Soerodimedjo, Managing partner van Door Advisory legt uit hoe het proces van het onderzoek eruit zal zien.

STVS NIEUWSDIENST –