Certificatenregen tijdens graduation ceremonie Surmac

7 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 7 maart 2019- Zes collega’s van ons kregen in totaal 14 Caterpillar certificaten. Het gaat om de heren: Mitchell Uiterloo, Moedjiboer Kassim, Jerry van Ommeren, Chervien Sital, Ivano Martin en Hendrik Sosemito. Zij zijn volgens Caterpillar standaarden door de Surmac Education Center (SEC) getraind in het servicen van de nieuwe generatie graafmachines, de D6T track-type tractor (dozer) en de 320D en 323D graafmachines.

Naast de certificatenregen van de Surmakker mochten acht technicians van Newmont, na een cursus van 4 maanden, ook hun Service Technician Development Program certificaat in ontvangst nemen. Livanso Pansa is de best geslaagde. Hij werd in de bloemetjes gezet en kreeg van de SEC en Newmont een rugtas met inhoud.

Voor de certificaatuitreiking waren er korte toespraken. Jane Milan, HR-Manager Surmac bemoedigde de geslaagden. “Ga zo door! Leren doe je jouw leven lang en het leren betaalt uiteindelijk je zak. Maar de techniek blijft niet stil staan en je zal natuurlijk je bij de tijd moeten blijven om je vak te beheersen”, zei de HR-Manager. Ze herinnerde de geslaagde Newmont en Surmac potentie in hun personeel zien en daarom in hun investeert.

Patrick Pope, Mine Maintenance General Foreman van Newmont feliciteerde de Newmont- en Surmac medewerkers. “Het succesvol beëindigen van deze training is een klein deel van een levenslange reis van leren”, zei de Foreman in het Engels. Hij riep de jongens op om de opgedane kennis te delen met de andere medewerkers.

“Newmont is gecommitteerd aan personeelsontwikkeling. Wij willen dat mensen groeien. Als wij investeren in de personeelsontwikkeling is dat een teken dat het bedrijf weet dat u de capaciteit heeft om verder te groeien.” Dit zei Jonathan Gangadin, Learning & Development Superintendent van Newmont. Hij legde uit dat de investering er niet alleen is om de vaardigheden te verbeteren of om de

afdeling beter te laten functioneren, maar het is meer dan dat. Volgens Gangadin straalt een getrainde medewerker zelfvertrouwen uit.

Freek Bilkerdijk, Mining Division Manager Surmac gooide zijn speech over een andere boeg. Hij wierp een blik in de toekomst. Volgens de Surmac topman hebben de geslaagden een goede keus gemaakt door voor de techniek te kiezen. “Wij gaan op een gegeven moment machines zonder operator gebruiken, maar de machines gaan wel aan het werk moeten. Jullie zitten precies in dat proces.” Bilkerdijk waarschuwde de heren om niet achterover te gaan leunen. “Denk niet dat je huidige job je limiet is. Kijk verder. Blijf leren en blijf jezelf verbeteren”, drukte hij de heren op het hart. Naast het leren, speelt de werk attitude ook een belangrijke rol. Bilkerdijk: “Hoe sta je in het leven binnen een werkomgeving. Laten wij ervoor zorgen dat de kennis die wij hebben meegekregen ons beter hebben gemaakt en meer begrijpen van de technologie. Maar waaraan je zelf moet werken is de positieve en constructieve kijk en de prachtige werknemer die je moet zijn op de werkvloer. Wees niet de man die alles weet.”

-Bron: SURMAC-