China gastland van vernieuwd WK voor clubs met 24 deelnemers in 2021

24 October 2019

Comments: 0

Donderdag 24 oktober 2019 – China is in 2021 gastland van het WK voor clubteams, zo heeft de FIFA donderdag bekendgemaakt. Aan dat WK zullen voor het eerst 24 clubs meedoen.
Het toernooi zal worden gehouden in juni en juli 2021. De wereldvoetbalbond maakt op een later moment bekend hoe de clubs zich kunnen kwalificeren voor het vernieuwde WK.
Het toernooi wordt momenteel in december gehouden en heeft slechts zeven deelnemers: de kampioenen van Europa, Zuid-Amerika, Noord- en Midden-Amerika, Azië, Oceanië en Afrika en de kampioen van het gastland. De laatste twee jaar was het gastland de Verenigde Arabische Emiraten.
Naast het WK voor clubs werden er tijdens de FIFA-meeting in Sjanghai nog een aantal toernooien voor 2021 toegewezen. Indonesië wordt het gastland van het WK onder 20 en Peru organiseert het WK onder 17.
Ook liet de FIFA weten dat het de komende drie jaar fors gaat investeren in het vrouwenvoetbal. Aanvankelijk zou er al 500 miljoen dollar (ruim 448 miljoen euro) worden vrijgemaakt om vrouwenvoetbal te promoten, maar dat bedrag is verhoogd tot liefst 1 miljard dollar.
Real Madrid veroverde de afgelopen twee jaar de wereldtitel voor clubs. In december zal Liverpool als winnaar van de Champions League Europa op het WK vertegenwoordigen.
-nu.nl-